Trapperingen er Miljøfyrtårn!

Trapperingen er opptatt av bærekraft. Våren 2020 besluttet kjeden å starte en prosess mot miljøsertifisering, og nå i høst er både hovedkontoret og alle fabrikkene Miljøfyrtårn-sertifisert!

På hovedkontoret til Trapperingen og hos alle fabrikkene, henger synlige bevis på Miljøfyrtårn-sertifiseringen. 

- Det er en stor glede å motta denne plaketten. Bærekraft og miljøet er noe som opptar oss alle, og som vi ser har blitt viktigere og viktigere de siste årene. Det var derfor en samstemt kjede som besluttet å sette i gang arbeidet for miljøfyrtårnsertifisering tidlig i år, sier daglig leder i Trapperingen, Espen Eriksen.

Han leder Trapperingen, som består av seks tradisjonsrike trappefabrikker lokalisert i hele Norge - fra Senja i nord til Agder i sør.

Espen Eriksen Med Miljofyrtarnplakett
Daglig leder i Trapperingen Espen Eriksen med beviset på at hovedkontoret er sertifisert Miljøfyrtårn.

Alle sertifisert i høst

- Hovedkontoret var først i mål med sertifiseringen, og trappefabrikkene fulgte hakk i hæl. I løpet av oktober og november var Trapperingen B. Innvær på Bremnes i Hordaland, Trapperingen Eiktrapp i Tennfjord ved Ålesund, Trapperingen Vegårshei Trappeverksted i Agder, Trapperingen Solli Trappefabrikk på Senja, Trapperingen Tre Trapp på Sætre i Hurum og Trapperingen Tydal Trappefabrikk alle ferdig Miljøfyrtårn-sertifisert. 

Dokumentasjon av miljøinnsats

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Miljøfyrtårn er også den første nasjonale ordningen i Europa som er blitt anerkjent av EU.

For å bli Miljøfyrtårn-sertifisert stilles det ulike krav til produksjonsenheter og f. eks kontorer, og for begge typer virksomheter handler det mye om bevissthet. Det er også Trapperingens erfaring.

- Gjennom denne prosessen har vi fått bedre oversikt over alt som inngår i produksjonsprosessene, og derigjennom fått en større miljøbevissthet i alt vi gjør - fra innkjøp av varer, strømforbruk, printing, reiseaktivitet med mere, forteller Eriksen.

Vegarshei Trappeverksted Edit Web
Trapperingen Vegårshei Trappeverksted er sertifisert Miljøfyrtårn. Alle Trapperingen-fabrikkene ble Miljøfyrtårn i 2020.

Stor aktivitet på Sørlandet

Trapperingen Vegårshei Trappefabrikk er en av fabrikkene i Trapperingen. Daglig leder Kurt Egil Bjorkjendal og de 17 medarbeiderne produserer trapper i topp moderne fabrikk i Myra på Vegårshei. I løpet av en måned leverer de ca. 60 trapper i måneden til et geografisk område som strekker seg fra Flekkefjord til Larvik.

Les mer om Trapperingen Vegårshei i magasinet.

Vegarshei Trappeverksted Produksjon Web
Geir Kristian Oland hos Vegårshei trappeverksted monterer trapp med trinn i eik helstav.

Motiverende

I likhet med de andre Trapperingen-fabrikkene er Trapperingen Vegårshei nå miljøfyrtårn-sertifisert. Bjorkjendal mener at arbeidet med å bli sertifisert Miljøfyrtårn vært en interessant prosess. De satte ned en miljøgruppe med hovedansvar for å samle informasjon og opplysninger, og alle har gått inn for oppgaven.

- Vi opplever at vi har blitt enda mer bevisst på hvordan vi skal opptre for å skape minst mulig miljøavtrykk. Det motiverer også til fortsatt innsats, slik at vi stadig kan forbedre oss på det vi blir målt på, sier Bjorkjendal.  

208 Vegarshei Trappeverksted Prod Web
I prosessen fram til å bli sertifisert Miljøfyrtårn har Trapperingen på Vegårshei gått inn i alle deler av produksjonen.